A tojás fontossága a tésztagyártásnál

Számos étel felengedhetetlen alapanyaga a tojás. Európában a tészta az egyik legkedveltebb élelmiszer, amelynek szintén fontos alapanyaga a tojás. Ezért a tésztagyártás során a megfelelő tojás feldolgozási eljárások különösen fontos szerepet játszanak. Természetes a tojás feldolgozáson kívül rengeteg más is szerepet játszik a színvonalas termékek előállításában.

A nagyüzemi tésztagyártás során naponta több ezer tojás felhasználására van szükség. Ennek a mennyiségnek a feldolgozását csak is professzionális és korszerű berendezésekkel lehet az előírásoknak megfelelően és jól kivitelezni.

Milyen szerepe van a tojásnak a tésztagyártás során?

A Magyar Élelmiszer könyv előírja, hogy mi nevezhető egy tojásnak:

„A tojástartalom esetében 1 tojásnak a 45 g tömegű héj nélküli tojás, illetve az ezzel egyenértékű tojáskészítmény felel meg.”

Azon kívül, hogy a tojás fontos alapanyaga a tésztának, más szerepe is van. A tojás valójában a tészta minőségi fokmérőjének is számít. Az elkészítés során gyorsan meg lehet állapítani, hogy a tészta milyen minőségű tojásból  készült el. A minőségi tojásból készült tésztáknak igen jó főzési tulajdonságai vannak. Az elkészítés során a tészta nem ázik szét, nem nyálkásodik, rugalmas és alaktartó marad.

Társaságunk kínálatában minden szükséges berendezés megtalálható a minőségi tojásfeldolgozáshoz a tojástankoktól kezdve egész a tojástörő gépekig.

Milyen tojásfeldolgozó gépeket találhatóak meg a kínálatunk között?

  • Tojástankok
  • Tojás centrifugák
  • Tojás pasztörizáló berendezések
  • Tojásporító berendezések
  • Tojástörő gépek
  • Tojásmosó berendezések

Ha felkeltették az érdeklődését a tojástörő gépek, vagy más tojásfeldolgozó gépek, akkor keressen minket bizalommal!

Szakembereink állnak a rendelkezésére, hogy segítsenek Önnek a legmegfelelőbb tojásfeldolgozó berendezést megtalálni!